My story

 

In een ver verleden, ver weg van spreadsheets en planningen, zat ik dag en nacht op een paardenrug galopperend door de bossen. Mijn naam is Renske Dost ('88), en mijn hart klopte voor één passie: paardrijden. Jarenlang zwierf ik van de ene (sport)stal naar de andere, als freelance ruiter, met de wind in mijn haren en de paarden onder mijn kont. Het was een droom die snel werkelijkheid werd.

Maar, herken jij dat gevoel? Die constante worsteling om je passie te combineren met de eisen van het dagelijkse leven? Voor mij, als moeder, partner en ondernemer, werd het steeds moeilijker om urenlang in het zadel te zitten en tegelijkertijd de taken van mijn groeiende gezin en opkomende zakelijke verantwoordelijkheden te beheren.

 

Tien paarden per dag rijden en mijn gezin onderhouden werd een uitdaging die ik niet langer alleen aankon. Het was tijd voor een verandering, een nieuwe weg. Dat is toen ik ontdekte wat ik nu doe, wat mijn passie werd: Online Hippisch Business Managen.

Het was als het leggen van een puzzel waarvan de stukjes plotseling op hun plaats vielen. Ik begreep de behoeften van ondernemers omdat ik zelf in hun schoenen had gestaan. Ik wist hoe het was om de druk van de dagelijkse taken te voelen, om te verlangen naar meer tijd, meer vrijheid, en bovenal, meer gemoedsrust.

Mijn ervaring als freelance ruiter en ondernemer gaf me inzicht in de uitdagingen waarmee velen worstelen. En nu, als jouw Online Hippisch Business Partner, sta ik klaar om die uitdagingen op te lossen. Ik begrijp waar je het over hebt, wat je nodig hebt, en waar je van droomt.

 

 Mijn verhaal is nu jouw verhaal, en samen kunnen we onze zakelijke dromen werkelijkheid maken.


Van militair naar freelance ruiter & van management assistent naar hippische ondernemer.

 

Opgegroeid in Rozendaal en fanatiek als dat ik was ben ik meteen na het afronden van mijn middelbare school in Arnhem in militaire dienst gegaan bij de Landmacht. Als 17 jarig "meisje' kwam ik (toevallig ;) terecht op de kazerne in 't Harde bij het Korps Rijdende Artillerie als lader/afvuurder op de M109 en als ruiter op de manege KRA (Gele Rijders). Wat een fantastische tijd heb ik hier gehad; in 2009 een uitzending gedraaid in Afghanistan, mijn diploma Paardenhouderij & Management gehaald, KNHS instructeursdiploma gehaald, E achter B en C rijbewijs gehaald, coachings met paarden aan militairen gegeven, fantastische optredens te paard met kanonnen gedaan en toffe crossen en (militaire) wedstrijden gereden. 

 

 

Na mijn 8 jaar diensttijd heb ik er voor gekozen om verder te gaan in de paarden. Mijn leukste baan ooit heb ik gehad in Belgie op een privé jachtstal als whipper. Daarna ben ik als (inter) nationaal groom naar Duitsland verhuisd en aan het werk gegaan voor Claudia Verburgt. Met veel plezier zijn we samen op de mooiste en grootste concoursen geweest! Ondertussen had ik genoeg ervaring opgedaan dat ik de sprong in het diepe heb gemaakt en voor mezelf ben begonnen als freelance groom en ruiter onder de naam RD Horse Grooming. Jaren van stal naar stal en van paard naar paard, wat een kans was dat! Ik heb op de mooiste stallen en op de beste paarden mogen rijden o.a. bij Dekstation Havikerwaard, Stal vd Schans en bij MFS horses. 

 

 

In de tussentijd ben ik gezegend met een zoon en heb ik nog 2 mooie jaren als instructeur en trainer mogen werken als reservist op de manege Korps Rijdende Artillerie. Daarna heb ik mijn kans gepakt als management assistent bij de gemeente Arnhem om mij verder te ontwikkelen en heb ik mijn studie Next support management & projecten afgerond. In de tussentijd ben ik al vanaf 2011 reservist en ruiter bij het Cavalerie Ere Escorte (de paarden en ruiters die je voor en achter de gouden of glazen koets ziet rijden). Sinds 2023 werk ik als Management assistent bij TenneT en ben ik eigenaresse van de webshop www.mini-jump.nl waarbij ik duurzame lichtgewicht hindernissen voor pony's, stokpaardjes en honden maak.